عسل یونجه و خواص آن
عسل یونجه نوعی از عسل است که از شهد و گردهی گلهای مدیکاگو ساتیوا ساخته میشود. گیاه یونجه از دستهي حبوبات، باقلا، لوبیا و نخودفرنگی است و معمولاً در غذاهای با پروتئین بالا برای دامها استفاده میشود. عسلی که از این گیاه تهیه میشود پرطرفدار است و مزایای زیادی برای سلامتی دارد
عسل یونجه چیست ؟
عسل یونجه مقوی مغز و اعصاب است و به تقویت حافظه کمک میکند. این عسل بسیار معطر و خوشبو است و یکی از بیشترین مقادیر آهن، ویتامین آ و کا را در بین انواع عسل دارد. خواص عسل یونجه برای درمان بیمارانی که دچار لرزش، اختلال عادت ماهیانه و کم خونی هستند، مفید است و مصرف آن به ایجاد آرامش و نشاط کمک میکند.
عسل یونجه دارای طبعی نسبتا گرم و تر، برگرفته از خواص یونجه است. در طب سنتی از عسل یونجه، به عنوان ملین و خونساز استفاده میشود. برخی از خواص عسل یونجه و کاربردهای آن در درمان بیماری ها به شرح زیر است:
عسل یونجه برای چاقی بهترین گزینه است در دنیا انواع عسل ها تولید می شوند اما عسل یونجه یکی از بهترین عسل های خوشمزه و مقوی برای بدن انسان است عسل یونجه بسیار گران است و در اینجا به شما خواهیم گفت که عسل یونجه چه خاصیتی دارد؟
یکی از خوشمزهترین و پرخاصیتترین انواع عسل، عسل یونجه است. یونجه از گیاهان دارویی بسیار محبوب است که در بسیاری از کتب طب سنتی آن را جزو اولین و مهمترین گیاهان دارویی کشف شده توسط انسان معرفی میکنند . عسل تهیه شده از گلهای یونجه، شیرینی ملایمی داشته ، بسیار خوشبو و معطر است و سرشار از انواع آنزیمهای طبیعی، ویتامینها، مواد معدنی و کربوهیدراتها است. از گیاه یونجه، در داروخانهها و فروشگاههای گیاهان دارویی به شکل پودر، کپسول و قرص استفاده میشود و عرق یونجه و عسل یونجه نیز از مهمترین فراوردههای جانبی به دست آمده از این گیاه است. برای آشنایی بیشتر با خواص عسل یونجه و فواید درمانی آن، تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.
خواص عسل یونجه
عسل یونجه دارای طبعی نسبتا گرم و تر، برگرفته از خواص یونجه است. در طب سنتی از عسل یونجه، به عنوان ملین و خونساز استفاده میشود. برخی از خواص عسل یونجه و کاربردهای آن در درمان بیماری ها به شرح زیر است:
- عسل یونجه مقوی مغز و اعصاب است و مصرف آن به تقویت حافظه کمک میکند.
- پیشگیری و کمک به درمان کمخونی از مهمترین خواص عسل یونجه است، همچنین این عسل به انعقاد خون کمک کرده، یکی از مواد بند آوردنده خونروی در طب سنتی شناخته میشود.
- به دلیل خاصیت انعقاد خون این عسل، استفاده از آن برای افرادی که به طور مرتب خون دماغ میشوند، مفید است و به درمان آن کمک میکند.
- مصرف عسل یونجه برای بیماران مبتلا به لرزش اندام مفید است.
- عسل تولید شده از گیاه یونجه تحلیل برنده ورمهای بدن است.
- فواید درمانی عسل یونجه برای پوست بسیار گسترده بوده و یکی از بهترین عسلها برای استفاده به عنوان ماسک صورت است. رفع تیرگی پوست، تقویت و جوانسازی سلولهای پوستی از مهمترین خواص عسل یونجه برای پوست است و در صورت استفاده مداوم میتواند از بروز آکنه جلوگیری کند.
- مصرف عسل یونجه برای رفع گرفتگی عروق و پیشگیری از بیماریهای قلبی و عروقی مفید است.
- استفاده از این عسل برای رفع اختلالات عادت ماهیانه خانمها موثر است.
- عسل یونجه خاصیت نشاطآور داشته و مصرف آن به ایجاد آرامش کمک میکند. مصرف این ماده غذایی انرژیزا بوده و جایگزین بسیار خوبی برای شکر است.
- تقویت استخوانها، بهبود رشد کودکان و کمک به پیشگیری و درمان راشیتیسم از دیگر خواص عسل یونجه است.
- درمان سرفه و ناراحتیهای گلو از فواید درمانی و خواص عسل یونجه است.
- همانند خواص عسل گشنیز و خواص عسل آویشن، تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از بروز سرطان از خواص عسل یونجه است. به طور کلی عسل ماده ای سرشار از آنتی اکسیدانهای طبیعی است و از آن به عنوان دارویی برای امراض مختلف یاد میشود.
مشخصات عسل یونجه
عسل یونجه، حاصل فرآوری شهد گلهای یونجه توسط زنبور عسل است. گیاه یونجه در کشو ما در استانهای اصفهان، قم و استان مرکزی در مزارع بزرگ وجود دارد که علاوه بر سایر مصارف دارویی و صنایع غذایی، از این گیاه در تولید عسل استفاده میشود.
زمان برداشت عسل یونجه از اوایل خرداد تا اواسط شهریور است و افرادی که مصرف این عسل را در برنامه غذایی خود بگنجانند، میتوانند از خواص درمانی و شفابخش این عسل و خواص دارویی گیاه یونجه بهره ببرند.
عسل تهیه شده از گلهای یونجه در صورتی که عسل خالص و در اصطلاح تک گل باشد، زرد مایل به سبز روشن است و در صورتی که خالص نباشد، به دلیل اینکه در همسایگی غالب مزاع یونجه، گیاه خارشتر نیز وجود دارد و زنبورها از شهد هر دو گیاه استفاده میکنند، رنگ عسل قرمز خواهد بود که در حقیقت مخلوطی از عسل یونجه و عسل خارشتر خواهد بود.
عسل یونجه برای چاقی
عسل یونجه، حاصل فرآوری شهد گلهای یونجه توسط زنبور عسل است. گیاه یونجه در کشو ما در استانهای اصفهان، قم و استان مرکزی در مزارع بزرگ وجود دارد که علاوه بر سایر مصارف دارویی و صنایع غذایی، از این گیاه در تولید عسل استفاده میشود.
عسل تهیه شده از گلهای یونجه در صورتی که عسل خالص و در اصطلاح تک گل باشد، زرد مایل به سبز روشن است و در صورتی که خالص نباشد، به دلیل اینکه در همسایگی غالب مزاع یونجه، گیاه خارشتر نیز وجود دارد و زنبورها از شهد هر دو گیاه استفاده میکنند، رنگ عسل قرمز خواهد بود که در حقیقت مخلوطی از عسل یونجه و عسل خارشتر خواهد بود.
مضرات عسل یونجه
با وجود گسترده بودن خواص عسل طبیعی، استفاده از هر نوع عسل برای درمان بیماریها بایستی با مشورت پزشک متخصص صورت گیرد، همچنین مصرف عسل یونجه برای بیماران دیابتی و کودکان زیر یکسال ممنوع است.
در مورد استفاده از عسل یونجه، توجه داشته باشید در صورت داشتن هر گونه حساسیت به گیاه یونجه یا گرده و شهد این گیاه، در مصرف آن احتیاط کنید
با وجود گسترده بودن خواص عسل طبیعی، استفاده از هر نوع عسل برای درمان بیماریها بایستی با مشورت پزشک متخصص صورت گیرد، همچنین مصرف عسل یونجه برای بیماران دیابتی و کودکان زیر یکسال ممنوع است.
در مورد استفاده از عسل یونجه، توجه داشته باشید در صورت داشتن هر گونه حساسیت به گیاه یونجه یا گرده و شهد این گیاه، در مصرف آن احتیاط کنید.
عسل یونجه چه طعم و عطری دارد ؟
به طور کلی عسل یونجه خیلی شیرین نیست و طعم شدیدی نیز همراه خود ندارد. این نوع از عسل شیرینی ملایمی دارد و عطر غیرقابل تمیز و پایهای عسل را میتوان در آن حس کرد.
اگر فرآوری و فیلترشده نباشد ممکن است طعم گیاهی یا کمی تند داشته و عطر گل نیز به سختی در آن قابل تمییز باشد. از آنجایی که طعم شدیدی ندارد عسلی است که آشپزان ترجیح میدهند استفاده کنند.
با این حال نباید فراموش کنیم که باز هم عسل و حاوی مقدار زیادی قند است و گرچه این قندها طبیعیاند اما گرما دادنشان میتواند منجر به ایجاد فرآوردههای ثانوی سرطانزا شود.
چرا عسل یونجه با سرعت بیشتری کریستالی میشود ؟
به خاطر اینکه حاوی گلوکز بیشتری است. عسلهایی که فروکتز بیشتری دارند (برای مثال عسل اقاقیا) با سرعت کمتری کریستالی میشوند اما شرایط نگهداری نیز میتواند رو سرعت کریستالی شدن عسل تأثیر بگذارد.
اما کریستالی شدن به معنای خراب شدن عسل نیست. فقط حالت جامدتری به عسل میدهد و پخش کردن آن روی نان سختتر میشود.
عسل یونجه چه ظاهری دارد ؟
این نوع از عسل رنگی روشن و شفاف و کهربایی دارد و هنگام کریستالی شدن کمی تیره و کدرتر میشود. در مقایسه با زمان متوسط کریستالی شدن انواع عسلها، تقریباً به سرعت جامد و کریستالی میشود .